Zurrichberg ZBP2114 francia dugattyús kávéfőző – A klasszikus kávékészítés mesterműve
A Zurrichberg ZBP2114 francia kávéfőző a hagyományos kávékultúra és a modern formatervezés tökéletes ötvözete.
A dugattyús rendszerrel működő eszköz nem csupán egy praktikus kávéfőző, hanem egy időtálló darab, amely visszanyúl a 19. század elejéig, amikor Franciaországban először jelent meg ez a különleges kávékészítési mód. Azóta a francia dugattyús kávéfőző világszerte a minőségi kávézás szinonimájává vált, és ezt az élményt most a Zurrichberg egy új szintre emeli.
Történelmi háttér
A francia kávéfőző technológiát először 1852-ben szabadalmaztatták, és azóta számos újításon ment keresztül. A Zurrichberg ZBP2114 ezt az örökséget viszi tovább, az eredeti ötletet modern dizájnnal és precíz kivitelezéssel kombinálva. A készülék hű marad az eredeti dugattyús technikához, amely lehetővé teszi a kávéaromák maximális kibontakozását, miközben megőrzi az egyszerű használhatóságot.
Működés és használat
A Zurrichberg ZBP2114 működése rendkívül egyszerű és gyors. A frissen őrölt kávét a főző aljára helyezzük, majd forró vizet öntünk rá. Ezután visszatesszük a tetőt a szűrővel, és néhány perc áztatás után a dugattyú lassú lenyomásával elválasztjuk a kávét a zaccos rétegtől. Az eredmény egy gazdag, testes kávé, amely a szűrési eljárásnak köszönhetően megőrzi az ízek mélységét és természetességét.
Tulajdonságok
- Térfogat: 1000 ml, ideális akár 6 csésze kávéhoz
- Anyaghasználat: Edzett boroszilikát üveg a hőállóság és tartósság érdekében
- Rozsdamentes acél szűrőrendszer a hatékony szűréshez és tiszta ízért
- Hőálló fogantyú és tető, amely biztonságos használatot garantál
- Könnyen szétszedhető, így a tisztítás gyors és egyszerű
- Környezetbarát megoldás, nem használ kapszulát vagy papírszűrőt
Használati ismertető
Helyezz 1-2 evőkanál őrölt kávét a főző aljára minden 150 ml vízhez.
Forralj vizet, majd hagyd kissé hűlni (kb. 92–96 °C közé).
Öntsd fel a kávét vízzel, majd helyezd vissza a fedőt.
Várj 3–4 percet, majd lassan nyomd le a dugattyút.
Töltsd ki és élvezd a tökéletes francia kávét!
A French Press-el könnyű kávét készíteni, de oda kell figyelni többek közt a mennyiségekre, az extraktációs időre, egy jó kávé elkészítéséhez a következők lépésekre van szükségünk:
Hozzávalók: kávékiöntő, evőkanál, óra, 96°C-os víz, őrlő és jó minőségű kávé
1. ha tehetjük frissen őröljük le a kávét, az őrlemény durvasága valahol a filterkávé és az áztatott kávé között legyen, használjunk világos vagy közepes pörkölésű kávét mert a sötét pörkölésű, olajos kávé nem viselkedik jól filter kávéként, kesernyés ízvilágot fogunk kapni tőle,
2. mérjük ki az általunk kívánt italmennyiséghez szükséges őrleményt, 60-70g őrleményre van szükségünk 1 liter vízhez,
3. forraljuk fel a vizet,
4. engedjünk a csapból meleg vizet a French Pressbe, miután átmelegedett, öntsük ki belőle,
5. tegyük be az őrleményt a French Pressbe,
6. öntsük a 96°C-os víz felét a kávéra,
7. keverjük el a kávét kanállal, amíg a teljes kávémennyiség el nem ázik, ez azért fontos, mert a frissen őrölt kávé „megdagad” a gáztartalma miatt, így a mennyisége többnek tűnik,
8. öntsük a 96°C-os víz másik felét a kávéra,
9. áztassuk a kávét négy percig,
10. négy perc után keverjük meg a kávé „kérgét” a felszínen, hogy az őrlemény lesüllyedjen az aljára, az evőkanállal halásszuk le a drapp színű habot a felszínről,
11. tegyük fel a „kupakot”, és nyomjuk át a kávét, ekkor elválik az őrlemény az italtól,
12. öntsük át a kávét tiszta termoszba, vagy kiöntőbe, de magából a French Pressből is felszolgálhatjuk a kávét, de figyeljünk arra, hogy ne álljon benne sokáig, űrtartalma 1000ml, anyaga rozsdamentes acél és üveg